nav Uitvaarverzekering

Verzekering duurzame (groene) uitvaart

Verzekering groene uitvaart

En grote groep Nederlanders vindt het heel belangrijk om milieubewust te leven. Deze mensen houden rekening met het milieu als ze iets kopen. Ze kiezen bijvoorbeeld vaker voor biologische producten, doen hun groenten in een papieren zakje in plaats van een plastictas, verkiezen de fiets boven de auto en reizen met het openbaar vervoer als ze ver van huis moeten zijn. Bij vrijwel alles wat we kopen kunnen we keuzes maken tussen producten/diensten die meer of minder milieubelastend zijn. Maar wat veel mensen nog niet weten is dat dat ook kan bij het regelen van een uitvaart.

Voor een milieubewuste uitvaart zijn diverse mogelijkheden. Zo zijn er milieuvriendelijke uitvaartkisten, kan men er voor kiezen om in plaats van rouwkaarten per post alleen een rouwadvertentie online te plaatsen. Maar ook op het gebied van vervoer valt veel te winnen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het rouwvervoer het meest belastende onderdeel is bij een uitvaart. Daarom zou je kunnen overwegen om te kiezen voor een uitvaart per fiets. Er is zelfs een speciale rouwfiets ontwikkeld die een kist kan vervoeren.

Natuurbegraafplaatsen

Natuurbegraafplaatsen zijn een ´trend´ in de Nederlandse uitvaartwereld. Van de mensen die kiezen voor een begrafenis kiest een steeds groter deel voor een begrafenis op een natuurbegraafplaats. Dit zijn begraafplaatsen waar de natuur de overhand houdt. Alles moet geheel afbreekbaar zijn, denk daarbij aan de uitvaartkist, kleding van de overledene, maar ook het grafmonument. Bij een natuurbegraafplaats is het de bedoeling dat de overledene helemaal wordt opgenomen in de natuur. Na verloop van tijd zal het ´tijdelijke´ grafmonument vergaan en wordt het graf weer helemaal onderdeel van de natuur.

Uitvaartverzekering voor natuurbegraafplaats

Er zijn diverse uitvaartverzekeraars die duurzame uitvaartpakketten aanbieden. De pakketten zijn terug te vinden op websites van de verzekeraars. Kijk voor de beste verzekeraars in het hoofdstuk Uitvaartverzekeraars vergelijken.

Er is overigens een speciale website met alleen maar informatie over natuurvriendelijke uitvaarten. Daar is inspiratie te vinden over hoe je een uitvaart helemaal milieuvriendelijk kan invullen.


Deze domeinnaam is te huur