nav Uitvaarverzekering

Uitvaartverzekering nieuws - ‘Verloren’ polissen uitvaartverzekering na jaren terecht

‘Verloren’ polissen uitvaartverzekering na jaren terecht

Nabestaanden zijn niet altijd op de hoogte van het bestaan van een uitvaartwensenformulier of uitvaartverzekering van hun overleden dierbare. Dat het de moeite kan lonen om dit goed uit te zoeken, blijkt wel uit het verhaal van Carla Savelkouls-Hop uit Oosterhout. Dankzij de vasthoudendheid van een uitvaartverzorgster uit Leiden, kon zij alsnog aanspraak maken op de uitvaartverzekering van haar ouders.

De ouders van Carla hadden jaren voor hun overlijden een uitvaartwensenformulier vastgelegd bij uitvaartverzorger Monuta. Op dit wensenformulier werden tevens de polisnummers van hun uitvaartverzekeringen genoemd. Er was echter nooit aanspraak gemaakt op het wensenformulier en de polissen. Totdat uitvaartverzorger Sandra Tom van Monuta ‘t Leidse Huys in de archieven de documenten tegenkwam en actie ondernam.

Sandra Tom: “De polissen waren al heel oud. In het wensenformulier stond hun dochter als contactpersoon genoemd. Ik heb geprobeerd via het adres in Warmond deze mevrouw te vinden. Via internet kwam ik erachter dat het huis op dat adres al een aantal jaren geleden verkocht is. Ik heb vervolgens de betreffende makelaar in Sassenheim benaderd en hij kon na veel speurwerk het telefoonnummer van de oud-huiseigenaar achterhalen. Ik heb contact gehad met mevrouw Savelkouls-Hop, die inmiddels in Oosterhout woonde, en kon haar snel daarna de polissen toesturen die nodig zijn om aanspraak te kunnen maken op de uitkering.”

Carla Savelkous-Hop: “Ik was erg verrast om een telefoontje te krijgen, ik wist niet dat mijn ouders deze verzekeringen hadden afgesloten. Het geld wat verbonden was aan deze polissen stond binnen enkele dagen al op mijn rekening. Dat noem ik nog eens een snelle afhandeling! Dat Sandra Tom van Monuta ’t Leidse Huys met haar doorzettingsvermogen mij heeft weten te traceren hier in het Brabantse land is geweldig.”


Deze domeinnaam is te huur