nav Uitvaarverzekering

Uitvaartverzekering nieuws - Coöperatie DELA behoudt het Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Coöperatie DELA behoudt het Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Vandaag werd bekend dat coöperatie DELA ook de komende twee jaar het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) mag voeren. Sinds de invoering van het KKV in 2010 is DELA drie keer beoordeeld, in respectievelijk 2010, 2012 en onlangs in 2014. DELA kwam iedere keer goed door de beoordeling van de Stichting toetsing verzekeraars terwijl de eisen waaraan een verzekeraar moet voldoen steeds werden verscherpt.

Directeur Verzekeren Martin de Jong: ‘We zijn blij dat we opnieuw glansrijk door de beoordeling zijn gekomen maar het verbaast ons niet. Bij coöperatie DELA werken we voortdurend aan de kwaliteit van onze dienstverlening waarbij we de lat zelf heel hoog leggen. Dat we het Keurmerk mogen blijven voeren, is daarvan de bevestiging”. Directeur Ron van Kesteren van de Stichting toetsing verzekeraars: “Dat DELA het Keurmerk in één keer heeft behaald en daarmee voldoet aan onze aangescherpte keurmerkeisen, is het bewijs dat deze organisatie klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan. Dat is een compliment waard, zeker als je bedenkt dat er vorig jaar elf van de zeventien beoordeelde verzekeraars niet in één keer door de keuring heen kwamen.”

Beoordeling

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren eist onder meer van verzekeraars dat zij helder communiceren over hun verzekeringen. Beoordelaars van de stichting en een consumentenpanel beoordelen de informatie van verzekeraars. Zij zien erop toe dat de klant de verzekering begrijpt en het antwoord kan vinden op zijn vragen over de verzekering. Daarnaast beoordeelt de stichting of de verzekering geschikt is voor de klant, de dienstverlening van de verzekeraar optimaal is en hun kwaliteitssysteem de realisatie van bovenstaande eisen waarborgt. Ron van Kesteren: “Met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren toont coöperatie DELA opnieuw aan dat de klant kan rekenen op begrijpelijke informatie, geschikte verzekeringen en een optimale dienstverlening.”

Over het Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren wordt uitgegeven door de Stichting toetsing verzekeraars. Bij een bedrijf dat het Keurmerk mag voeren, kunnen consumenten erop vertrouwen dat de verzekeraar zijn beloftes nakomt en goede service biedt op het moment dat het nodig is. Zo garandeert het Keurmerk een continue kwaliteit van dienstverlening en klantgerichtheid van een verzekeraar.

Over coöperatie DELA

Zo’n 170 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 44.000 uitvaarten per jaar en bijna 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 77 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.


Deze domeinnaam is te huur