nav Uitvaarverzekering

Het laatste nieuws over uitvaartverzekeringen

Nieuws

 • Waard Leven neemt klein deel Monuta levensverzekeringsportefeuille overWaard Leven neemt klein deel Monuta levensverzekeringsportefeuille over
  Waard Leven N.V. neemt vijf duizend levensverzekeringspolissen van Monuta over. Het gaat alleen om verzekeringen die geen uitvaartverzekering zijn, zoals gemengde kapitaalverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft hiervoor toestemming gegeven. De overdracht vindt plaats op 1 oktober 2019.
 • Yarden gaat klanten laten bijbetalen
  Bijna 400.000 klanten van Yarden moeten vanaf 2020 gaan bijbetalen. Deze klanten hebben een (pakket)verzekering bij Yarden die alle kosten dekt. Yarden gaat prijsstijgingen vanaf 2020 laten betalen door haar verzekerden, dat meldt de Telegraaf. Eerder waren deze kosten voor rekening van de uitvaartverzekeraar.
 • Monuta presenteert jaarcijfers 2018Monuta presenteert jaarcijfers 2018
  Voor Monuta stond 2018 in het teken van financiële duurzaamheid en het consolideren van de positie in de uitvaart- en verzekeringsmarkt. Daarnaast is er gewerkt aan een herijkte strategische koers voor de totale organisatie als kompas voor de komende jaren. 2018 was ook een bijzonder jaar voor Monuta. Een jubileumjaar waarin het bedrijf 95 jaar bestond.
 • Lifetri Groep benoemt Ilse van den Bosch tot CFROLifetri Groep benoemt Ilse van den Bosch tot CFRO
  Ilse van den Bosch (49) is per 1 april 2019 benoemd tot Chief Financial & Risk Officer (CFRO) van Lifetri Groep, de in september 2018 opgerichte Nederlandse verzekeringsgroep. Lifetri Groep heeft de ambitie de activiteiten in Nederland en België verder uit te breiden via autonome groei en acquisities.
 • Lifetri Groep benoemt Philippe Wits tot CEOLifetri Groep benoemt Philippe Wits tot CEO
  Philippe Wits (46) is per 1 februari as. benoemd tot CEO van Lifetri Groep, de in september 2018 opgerichte Nederlandse verzekeringsgroep. Lifetri Groep nam vorig jaar de activiteiten over van uitvaartverzekeraar Nuvema en heeft de ambitie de activiteiten in Nederland en België verder uit te breiden via autonome groei en acquisities.
 • Directeur Evers vertrekt bij Yarden (update)Directeur Evers vertrekt bij Yarden (update)
  Serge Evers, directeur Uitvaartverzekeringen, stapt op bij Yarden. Yarden heeft nog niet bekend gemaakt waarom Evers op stapt ook over zijn opvolging is nog niets bekend, meldt Assurantie Magazine.
 • Lifetri Groep neemt uitvaartverzekeraar Nuvema over
  Lifetri Groep neemt N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) over. Nuvema is een uitvaartverzekeraar met circa 185.000 polishouders in Nederland. Na de overname wordt de naam van de onderneming gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen (Lifetri), onderdeel van Lifetri Groep. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.
 • Helft Nederlanders steekt kop in het zand over hoogte eigen uitvaartverzekeringHelft Nederlanders steekt kop in het zand over hoogte eigen uitvaartverzekering
  De helft van de Nederlanders met een uitvaartverzekering heeft geen idee waarvoor ze precies verzekerd zijn en tweederde controleert dit zelden of nooit. Vooral jongeren (18-25 jaar) tasten in het duister. Toch bevestigt 80 procent van de Nederlanders dat ze willen voorkomen dat dierbaren hun uitvaart (deels) moeten betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta onder ruim 2.100 Nederlanders door onderzoeksbureau NL-Eyes.
 • Quinten Fraai nieuwe directievoorzitter MonutaQuinten Fraai nieuwe directievoorzitter Monuta
  Quinten Fraai (51) wordt per 1 februari 2018 benoemd als nieuwe directievoorzitter van uitvaartverzorger- en verzekeraar Monuta. Hij volgt hiermee Gert-Hein de Heer op die in 2012 aantrad als directievoorzitter.
 • Consumentenbond roept op om klachten Yarden te melden
  De Consumentenbond roept mensen die klachten hebben over de Yarden natura-uitvaartverzekering op om deze te melden op het Klachtenkompas van de Consumentenbond. Volgens de Consumentenbond komen er veel klachten en vragen binnen over deze verzekering en dan met name over de kosten die na uitvaarten door Yarden in rekening worden gebracht.
 • Kifid: Afkoopwaarde Monuta lager dan andere uitvaartverzekeraars
  Monuta moet twee klanten meer betalen dan de verzekeraar van plan was nadat de verzekerden hun verzekering afkochten. De twee klanten waren niet tevreden en stapte naar het Kifid dat tot de conclusie komt dat de twee andere grote uitvaartverzekeraars een hogere afkoopwaarde uitkeren.
 • DELA neemt Belgische verzekeringsportefeuille Hooghenraed over
  Coöperatie DELA heeft overeenstemming bereikt met Hooghenraed Levensverzekeringen N.V. over overdracht van hun Belgische verzekeringsportefeuille.
 • ‘Provisieverbod vaak nadelig voor consument’
  Omdat consumenten belangrijke producten zoals verzekeringsproducten en uitvaartverzekeringen nu niet meer afnemen als zij ervoor moeten betalen, gaat de consument shoppen via internet en worden vaak onvoordelige producten aangeschaft. Dat zegt Jeffrey Leichel van stichting Odin, een organisatie die consumenten begeleidt bij financieel advies, in De Telegraaf.
 • Margreet Haandrikman completeert RvC MonutaMargreet Haandrikman completeert RvC Monuta
  Per 1 juli 2017 is Margreet Haandrikman toegetreden tot de raad van commissarissen van Monuta. Na de eerdere benoeming van commissarissen Joke van Lonkhuijzen en Tanja Bender is met de komst van Haandrikman de RvC van Monuta compleet.
 • DELA groeit in moeilijke markt
  Coöperatie DELA realiseerde in 2016 een stevige groei in de krimpende markt van uitvaart- en levensverzekeringen. Net als in 2016 stegen de premie-inkomsten. Nu met bijna 9% naar € 400 miljoen. Het aantal verzekerden liep op naar bijna 3,9 miljoen, ruim 100.000 meer dan in 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag van DELA, dat vandaag is gepubliceerd.
 • Conservatrix ontvangt kapitaalversterking nieuwe eigenaar
  Baarn, 15 mei 2017 – Trier Holding BV, een Nederlandse onderneming van de Amerikaanse strategische investeerder Eli Global LLC, heeft de Nederlandse levensverzekeraar Nederlandsche Algemeene Maatschappij van Levensverzekeringen Conservatrix N.V. (“Conservatrix”) overgenomen. Deze overname, inclusief een kapitaalversterking, verzekert een stabiele financiële positie voor Conservatrix en een duurzame toekomst voor de onderneming, klanten en werknemers. Conservatrix is hierdoor in een veilige haven gebracht en de bestaande rechten van polishouders blijven behouden.
 • Monuta publiceert jaarverslag 2016Monuta publiceert jaarverslag 2016
  Monuta was in 2016 volop in beweging. Een beweging waarin we werkten aan het voortdurend optimaliseren van onze activiteiten, met een focus op het verbeteren van de klanttevredenheid en winstgevendheid. Met deze doelen voor ogen is in 2016 een aantal belangrijke veranderingen en reorganisaties doorgevoerd in de organisatie van zowel het verzekeringsbedrijf als het uitvaartbedrijf.
 • Zorg voor nabestaanden belangrijke factor in keuze financiering uitvaartZorg voor nabestaanden belangrijke factor in keuze financiering uitvaart
  Als het om uitvaartkosten gaat vinden veel mensen het belangrijk dat nabestaanden hier niet mee geconfronteerd worden. Al heeft 34% van de mensen geen idee wat een uitvaart eigenlijk kost. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door Monuta[1].
 • Jonge mensen onderschatten kosten uitvaart
  Jonge mensen tot 35 jaar hebben minder vaak een uitvaartverzekering, terwijl een groot deel van hen deze verzekering wel als belangrijk of zelfs noodzakelijk ervaart. Ook onderschatten ze kosten van een uitvaart vaker dan mensen uit andere leeftijdscategorieën. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta[1].
 • Advieskosten uitvaartverzekering gestabiliseerd
  Waar sinds het provisieverbod de afgelopen jaren nog een flinke daling zichtbaar was van de gemiddelde advieskosten voor een uitvaartverzekering, lijken deze zich te stabiliseren. Dat blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar Monuta, die de tarieven over 2016 van 909 intermediairs vergeleek.
 • Monuta wederom als beste uitvaartverzekeraar beoordeeld door intermediair
  Eind 2016 heeft GfK onder intermediairs het jaarlijks terugkerende tevredenheidsonderzoek naar uitvaartverzekeraars uitgevoerd. Monuta wordt van alle onderzochte aanbieders opnieuw het best beoordeeld met een rapportcijfer van een 8,0.
 • Fidus Assuradeuren B.V. krijgt volmacht van Monuta
  Op 22 december jl. heeft Fidus een volmacht gekregen van uitvaartverzekeraar Monuta. Fidus assuradeuren is het volmachtbedrijf van het onlangs gefuseerde assurantiekantoren Offermans Joosten uit Geleen en Wilson Groep uit Maastricht. Hiermee zijn zij de grootste onafhankelijke financiële dienstverlener van Limburg en behoren tot de top 50 van Nederland.
 • Foto’s belangrijkste bezit in het leven
  Voor een kwart van de bevolking zijn foto’s het belangrijkste eigendom. Dat blijkt uit een enquête van Nuvema uitvaartverzekeraar onder 1000 respondenten. De woning (19%) en sieraden (14%) volgen in de rij als meest dierbare bezit. Foto’s zijn onvervangbaar en dus erg dierbaar. Het huis is vooral een praktische kwestie en sieraden hebben bijna altijd sentimentele waarde. Jongeren vinden foto’s, telefoons en knuffels alle drie even waardevol.
 • Monuta: “Maak financieel advies betaalbaar om aantal gemeentelijke uitvaarten terug te dringen”
  Als nabestaanden de uitvaart van een dierbare niet kunnen betalen, of als er geen nabestaanden zijn, dan worden de kosten betaald door gemeenten. Onlangs bleek uit onderzoek van de Christelijke Hogeschool uit Ede dat in 2015 het aantal gemeentelijke uitvaarten met 15% is toegenomen. Volgens Monuta ligt één van de oplossingen in een subsidie op financieel advies voor mensen met een beneden modaal inkomen.
 • Nieuwe vergelijkingssite UitvaartOffertes.nl gelanceerdNieuwe vergelijkingssite UitvaartOffertes.nl gelanceerd
  Vandaag lanceert Uitvaart.Com een tweede offertesite: UitvaartOffertes.nl www.uitvaartoffertes.nl.
  De nieuwe site UitvaartOffertes.nl is echter simpeler van opzet dan Uitvaartmarkt.nl, een site die al een paar jaar succesvol draait.
 • Monuta lanceert website met informatie over uitvaartverzekeringen
  Het uitzoeken van een uitvaartverzekering kan een lastig proces zijn. Welke uitvaartverzekering het beste bij iemand past is afhankelijk van de persoonlijke situatie en wensen. Consumenten die wel wat hulp kunnen gebruiken in het oriëntatieproces, kunnen vanaf vandaag terecht op www.uitvaartverzekeringen.nl.
 • Monuta mag berekening afkoopwaarde niet aanpassen
  Monuta mag de berekening van de afkoopwaarde en de premievrije waarde bij lopende verzekeringen niet wijzigen. Het Kifid heeft een door Monuta aangekondigde verandering van de berekening ongedaan gemaakt, dat meldt NU.nl.
 • Jaarcijfers DELA 2015
  De groei die coöperatie DELA in 2015 in de nog altijd krimpende markt van uitvaart- en levensverzekeringen realiseerde, is boven verwachting. De premie-inkomsten stegen met ruim 7% naar € 367 miljoen. Het aantal verzekerden liep op naar 3,75 miljoen, ruim 100.000 meer dan in 2014. Het operationeel resultaat van de uitvaartverzekeraar en –verzorger steeg met 17% naar € 123 miljoen.
 • Yarden keert ledenvoordeel uit van € 8,1 miljoen 2015 solide jaar met goed resultaat
  Uitvaartorganisatie Yarden kijkt terug op een solide jaar waarin goede resultaten zijn geboekt. In 2015 keerde Yarden een ledenvoordeel van € 8,1 miljoen uit. Dit geeft nabestaanden recht op een extra vrij besteedbaar bedrag van minimaal 10% bovenop de verzekerde som, te besteden aan de uitvaart van de verzekerde. Yarden is het eigendom van een vereniging en zorgt ervoor dat het resultaat ten goede komt aan haar leden. De uitvaartorganisatie zag haar ledenaantal, omzet, netto resultaat en Solvency II-ratio stijgen ten opzichte van 2014. In 2015 boekte Yarden een omzet van € 200,3 miljoen. Het netto resultaat bedroeg € 10,24 miljoen en de Solvency II-ratio had een bandbreedte tussen de 180% en 220%.
 • Jaarcijfers Monuta 2015Jaarcijfers Monuta 2015
  Monuta kijkt terug op een solide jaar waarin de belangrijkste doelstellingen zijn gerealiseerd. Het uitvaartbedrijf heeft goede vooruitgang geboekt met de stappen die zijn genomen om ondernemerschap te stimuleren en het verzekeringsbedrijf mocht een recordaantal nieuwe klanten verwelkomen. Monuta zag haar omzet stijgen naar € 275,2 miljoen (2014: €271,4 miljoen). Het nettogroepsresultaat bedroeg € 6,9 miljoen (2014: € 7,7 miljoen). De Solvency II-ratio voor het verzekeringsbedrijf bedroeg 184%.
 • Gemiddelde advieskosten uitvaartverzekering gedaald
  De gemiddelde advieskosten voor uitvaartverzekeringen van intermediairs met een vaste fee zijn in 2015 gedaald. Wel was de daling minder sterk dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit een analyse van Monuta, die de tarieven van 918 intermediairs vergeleek. Gemiddeld betaalde een klant in 2015 € 116,- euro voor uitvaartverzekeringsadvies, een daling van circa 13% ten opzichte van 2014. De gemiddelde kosten van een doorlopend serviceabonnement gingen juist omhoog: van € 4,92 naar € 6,81 per maand.
 • Overname uitvaartverzekeringen NorthWest door Yarden definitiefOvername uitvaartverzekeringen NorthWest door Yarden definitief
  Uitvaartorganisatie Yarden heeft de portefeuille met uitvaartverzekeringen van NorthWest Uitvaartverzekeringen overgenomen. Op 31 december 2015 heeft De Nederlandsche Bank hiervoor toestemming verleend. NorthWest heeft haar uitvaartverzekeringsactiviteiten hiermee beëindigd. Het gaat om een totaal van ongeveer vijftigduizend uitvaartpolissen met een verzekerd bedrag van € 350 miljoen euro.
 • NIVO Uitvaartverzekeringen draagt verzekeringsportefeuille over aan a.s.r.
  a.s.r. en NIVO Uitvaartverzekeringen N.V. hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van de verzekeringsportefeuille van NIVO aan a.s.r. Het is de intentie van a.s.r. om deze portefeuille op termijn volledig over te brengen naar Ardanta.
 • Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissenUitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen
  Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.
 • Yarden neemt uitvaartverzekeringen van NorthWest over
  Yarden Uitvaartverzekeringen nv heeft het voornemen de portefeuille met uitvaartverzekeringen van NorthWest Verzekeringen over te nemen. De Nederlandsche Bank heeft hiervoor een eerste goedkeuring gegeven. NorthWest gaat haar uitvaartverzekeringsactiviteiten per 31 december 2015 beëindigen. Het gaat om een totaal van ongeveer vijftigduizend uitvaartpolissen met een verzekerd bedrag van 350 miljoen euro.
 • Protest Nardus tegen Solvency II Basic leidt tot versoepeling vrijstellingsgrenzenProtest Nardus tegen Solvency II Basic leidt tot versoepeling vrijstellingsgrenzen
  Nardus, de belangenbehartiger voor uitvaart verenigingen zonder winstoogmerk heeft zich ingezet om de verwachte desastreuze gevolgen die Solvency II Basic voor haar leden met zich mee zou brengen weg te nemen door bezwaar aan te tekenen tegen dit toezichtmodel en de vrijstellingsregels hiervoor. De lokale natura uitvaartverenigingen die onder de Wet Financieel Toezicht vallen werden door deze nieuwe toezicht regels ernstig bedreigd in hun voortbestaan.
 • Reactie NARDUS op consultatie Solvency II BasicReactie NARDUS op consultatie Solvency II Basic
  Nardus, de belangenbehartiger voor uitvaart verenigingen zonder winstoogmerk heeft in een brief aan het ministerie van financiën wederom bezwaar aangetekend tegen de invoering van Solvency II Basic. Ditmaal naar aanleiding van de consultatieronde van de hierop betrekking hebbende vrijstellingsregeling.
 • Monuta digitaliseert als eerste volledig medisch acceptatietrajectMonuta digitaliseert als eerste volledig medisch acceptatietraject
  Monuta heeft haar medische acceptatietraject gedigitaliseerd. Een primeur. Monuta is namelijk de eerste uitvaartverzekeraar die deze stap zet. Voordeel voor de klant? Vanaf heden kan hij of zij direct zien of de aanvraag is geaccepteerd en tegen welke premie.
 • Interview DELA over innovatie na provisieverbod
  Sinds de invoering van het provisieverbod is het werk voor veel intermediairs moeilijker geworden. De grote uitvaartverzekeraars moeten kijken naar nieuwe mogelijkheden om hun verzekeringen onder de aandacht te krijgen van de consument. Directeur Intermediair van DELA, Armand Baas Becking vertelt in een interview met AMweb.nl over de gevolgen van het provisieverbod.
 • Groningse uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang kiest voor coöperatie DELAGroningse uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang kiest voor coöperatie DELA
  Uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang (AB) wordt onderdeel van coöperatie DELA. De aandeelhouder van het Groningse bedrijf, Holding Noordeinde, en de directie van DELA ondertekenden op 22 juni de principeovereenkomst.
 • a.s.r. neemt AXENT over
  a.s.r. verwerft 100% van de aandelen van AXENT. Het is de intentie van a.s.r. om de portefeuille en de activiteiten van AXENT op termijn volledig te integreren in de Ardanta organisatie, onderdeel van a.s.r.
 • Independer stopt noodgedwongen met uitvaartverzekeringen
  Mensen kunnen binnenkort geen uitvaartverzekeringen meer vergelijken of afsluiten bij Independer. Door veranderingen in de regelgeving over vergoedingen, is de dienst verlieslatend geworden.
 • Uitvaart op Maat Verzekering schudt traditionele markt wakker
  Afscheidsspecialist Yarden flexibiliseert het uitvaartverzekeringslandschap met de Yarden Uitvaart op Maat Verzekering. Verzekerden zijn niet langer met handen en voeten geboden aan een statisch product. Zij bepalen zelf de looptijd van de verzekering, de premie en kunnen het verzekerde bedrag tussentijds wijzigen. Met de Uitvaart op Maat Verzekering biedt Yarden een verzekering die een heel leven past. Klanten zitten hierdoor niet vast aan hun uitvaartverzekering, maar kunnen hun verzekering gemakkelijk afkopen op basis van een eerlijke afkoopwaarderegeling.
 • ‘Verloren’ polissen uitvaartverzekering na jaren terecht
  Nabestaanden zijn niet altijd op de hoogte van het bestaan van een uitvaartwensenformulier of uitvaartverzekering van hun overleden dierbare. Dat het de moeite kan lonen om dit goed uit te zoeken, blijkt wel uit het verhaal van Carla Savelkouls-Hop uit Oosterhout. Dankzij de vasthoudendheid van een uitvaartverzorgster uit Leiden, kon zij alsnog aanspraak maken op de uitvaartverzekering van haar ouders.
 • Monuta slaagt glansrijk voor examen en behoudt Keurmerk Klantgericht VerzekerenMonuta slaagt glansrijk voor examen en behoudt Keurmerk Klantgericht Verzekeren
  De Stichting toetsing verzekeraars heeft bij Monuta haar tweejaarlijkse audit uitgevoerd en geconcludeerd dat Monuta haar klantprocessen prima op orde heeft. Monuta behoudt het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Frank Fransen, directeur Verzekeringen bij Monuta: “Wij zijn er natuurlijk trots op dat wij het keurmerk mogen behouden. Het bevestigt dat Monuta haar klanten voorop stelt en dat transparantie en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het keurmerk geeft consumenten de zekerheid dat Monuta een betrouwbare en klantgerichte organisatie is.”
 • Ardanta en de Hartstichting lanceren samenheldenbouwen.nl
  Ardanta en de Hartstichting lanceren samenheldenbouwen.nl, een site waarop mensen kunnen checken wat hun uitvaartwensen zijn en wat dit kost. Voor iedere check doneert Ardanta 1 euro aan de Hartstichting. Met de actie wil Ardanta mensen bewust maken van de kosten van een uitvaart, de financiële situatie rond het overlijden en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het werk van de Hartstichting.
 • Coöperatie DELA past tarief overlijdensrisicoverzekering aan
  Coöperatie DELA past opnieuw het tarief van haar overlijdensrisicoverzekering, het DELA LeefdoorPlan, aan. Hiermee neemt DELA wederom een toppositie in de markt van overlijdensrisicoverzekeringen in.
 • Yarden vrijwillig uit register Keurmerk Klantgericht Verzekeren
  Uitvaartverzekeraar Yarden is uit vrije wil uitgeschreven uit het register van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, dat meldt AMWeb.nl. Yarden gaat het keurmerk Gouden Oor hanteren.
 • Geen vraag naar banksparen uitvaart
  Er wordt zo weinig gespaard voor uitvaarten dat er geen bank is die een product banksparen voor uitvaartkosten aanbiedt, dat meldt NU.nl. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft dat gezegd naar aanleiding van vragen van het CDA.
 • Coöperatie DELA behoudt het Keurmerk Klantgericht Verzekeren
  Vandaag werd bekend dat coöperatie DELA ook de komende twee jaar het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) mag voeren. Sinds de invoering van het KKV in 2010 is DELA drie keer beoordeeld, in respectievelijk 2010, 2012 en onlangs in 2014. DELA kwam iedere keer goed door de beoordeling van de Stichting toetsing verzekeraars terwijl de eisen waaraan een verzekeraar moet voldoen steeds werden verscherpt.

Deze domeinnaam is te huur