nav Uitvaarverzekering

Bijverzekeren mogelijk voor mijn moeder (93 jaar)?

Vraag: Bijverzekeren mogelijk voor mijn moeder (93 jaar)?

mijn moeder 93 jaar
Heeft een uitvaartpolis bij victoria vesta toen nog.
Hij is inmiddels premie vrij.
Maar nu ben ik eens aan het kijken wat een uitvaart kost maar daar gaan we het niet mee redden.
Is het mogelijk om nog op haar leeftijd een nieuwe polis af te sluiten?

Met vriendelijke groeten
ET

Antwoord

Geachte mevrouw

Eigenlijk zou u die vraag moeten stellen aan de maatschappij waar uw moeder verzekerd is.
In het geval van uw moeder is dat Nationale Nederlanden want zij hebben Victoria Vesta overgenomen. Voor contactinformatie zie www.nn.nl of bel 088 663 02 33

Maar in zijn algemeenheid hanteren verzekeraars inderdaad een uiterste leeftijd waarop men zich nog net kan verzekeren. Bij Yarden, Monuta , DELA, Ardanta en Lifetri ligt de leeftijdsgrens op 74 jaar. Klaverblad hanteert een uiterste leeftijd van 70 jaar. Welke leeftijdsgrens Nationale Nederlanden hanteert heb ik online niet kunnen vinden maar u kunt dat navragen bij Nationale Nederlanden via het telefoonnummer 088 663 02 33.

Sommige maatschappijen zoals Yarden en DELA bieden mensen ouder dan 74 wel de mogelijkheid zich te verzekeren middels een zogenaamde koopsom. U [koopt’ dan in één keer een verzekering die een dekking biedt bij overlijden. U hoeft dan geen maandelijkse premies te betalen.

De vraag is echter: Is het echt nodig? Verzekeraars overdrijven graag de uitvaartkosten zodat mensen de noodzaak voelen om zich te verzekeren. Hoe hoger de kosten van een uitvaart worden voorgesteld, hoe groter de kans dat mensen vrezen de kosten niet in een keer te kunnen voldoen en des te meer de noodzaak wordt gevoeld zich te verzekeren.

Echter, vandaag de dag hoeft een uitvaart echt geen 7.500 euro of meer te kosten, zoals verzekeraars graag doen geloven. Er zijn tegenwoordig (budget)uitvaartondernemingen die veel lagere tarieven hanteren. Mogelijk is uw moeder daarom reeds (ruime) voldoende verzekerd. Ik raad u aan eens offertes op te vragen bij verschillende uitvaartondernemingen via sites als Uitvaartmarkt.nl. Wellicht blijkt bij verzekeren dan niet nodig omdat u moeder reeds voldoende verzekerd is.

Vriendelijke groet
Peter van Schaik

Deze domeinnaam is te huur