nav Uitvaarverzekering

Woon in het buitenland en wil uitvaartverzekering aanvragen

Vraag: Woon in het buitenland en wil uitvaartverzekering aanvragen

Hallo Mr. Zwaanswijk,

Sinds nov 2012 woon en werk ik in Thailand. Afgelopen week kreeg ik van mijn bank te horen dat mijn uitvaartverzekering moet worden stopgezet omdat ik geemigreert ben. Rabobank verzorgt mij interpolis zaken. Ze gaven aan dat ik er maar weer een moest afsluiten als ik terug in Nl ben. Als ik bv 5 jaar in het buitenland woon dan is deze premie dus al weer een heel stuk hoger en dit wil ik eigenlijk voorkomen indien mogelijk.

Nu ben ik dus op zoek naar een verzekering. Zjjn er uitvaartverzekeringen die ik kan afsluiten als ik in Thailand ben. Ik heb Dela en Nationale Nederlanden geprobeerd maar geen succes.

Heeft u antwoorden voor mij? Ik ben Nederlander, heb een burgerservice nummer, heb een postadres (mijn ouders) in NL en heb ook een NLse bankrekening.

Met vriendelijke groet,
Dirk Bovee

Antwoord

Geachte heer,

Helaas, ik kan u daarmee niet helpne. Via mijn contacten bij verschillende verzekeringsmaatschappijen, krijg ook ik te horen dat voor een uitvaartverzekering de verzekerde in Nederland woonachtig moet zijn. Overigens is het de vraag of een uitvaartverzekering zo zinvol is in uw geval. Gelet op uw regelmatige verblijfplaats, is het m.i. verstyandiger om een bedrag voor de uitvaart te reserveren op een spaarrekening. Dat biedt dan tevens het voordeel dat de nabestaanden vrijelijk kunnen bepalen via welke uitvaartverzorger de uitvaart geregeld moet worden.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Deze domeinnaam is te huur